post

Dutch Junior Lions spelen “winner takes all” kwalificatie game op Koningsdag

Het reeds aangekondigde kwalificatie duel van de Dutch Junior Lions zal plaatsvinden op 27 april in Arnhem.

Op Koningsdag zullen onze jonge leeuwen zich trachten te kwalificeren voor het Europees Kampioenschap U19 dat aankomende zomer plaatsvindt in Bologna, Italië.

De DJL zal het in deze “winner takes all” kwalificatie wedstrijd opnemen tegen de nationale U19 ploeg van Spanje. Deze wedstrijd zal in Arnhem gespeeld worden, kick off tijd zal later vastgesteld worden.

In 21 jaar tijd hebben de Dutch Junior Lions zich nooit weten te plaatsen voor het EK echter is de Nederlandse bondscoach hoopvol dat dit het jaar van de DJL gaat worden. “We hebben een goede lichting bij de U19, dat is iets wat je niet in de hand hebt maar wat zeker bepalend is voor de resultaten,” aldus Head Coach Wouter van den Boogaard. “Ik verwacht dat we ondanks ons eerder verlies tegen de Spaanse U19 in oktober 2018 een goede kans maken om ons te kwalificeren, we doen zeker niet onder voor de Spanjaarden!”

In de aanloop naar deze belangrijke wedstrijd zullen de Dutch Junior Lions meerdere trainingen hebben alsmede een trainingskamp. De volgende selectie training zal in Amsterdam zijn op zondag 10 februari.