post

Junior Lion Profile: Starting Offensive Linemen Max Evenhuis

Richting de cruciale kwalificatie wedstrijd op Koningsdag tegen Spanje presenteren de Dutch Junior Lions in onze “Junior Lion Profile” reeks meerdere spelers die een belangrijke rol gaan spelen om een overwinning te behalen.

Vandaag in Junior Lion Profile onze starting center Max.

-Wat is je naam, bij welke vereniging speel je en wat is je positie bij de Dutch Junior Lions?

Max Evenhuis, Bristol Academy of Sport, Filton Pride, Offensive linemen

-Je speelt in Bristol bij de Filton Pride. Hoe ben je daar ooit terecht gekomen?

Een teamgenoot van DJL speelde daar en heeft veel jongens van DJL geïnteresseerd in spelen voor Bristol, en ons in contact gebracht met
Coach Herod. Na een gesprek met Coach Herrod en mijn ouders had ik besloten om te verhuizen naar Bristol om daar mijn academische en football carrière te vervolgen.

-Wat is jouw football droom? Wat hoop je te bereiken?

Ik ben momenteel hard bezig om Division 1 Football te spelen! Dat is een droom waar ik een doel van heb gemaakt. Ik hoop voor een zo hoog mogelijke school te spelen in the States.

-Wat betekent het voor jou om voor je land te mogen spelen?

Ik persoonlijk vind het een eer om te spelen voor mijn land, ik speel straks mijn 11e interland voor Nederland en dat is iets wat niet veel mensen kunnen zeggen. Daarnaast blijft voor mij toch het volkslied zingen voor de wedstrijd iets wat mij altijd bij blijft.

-Wat vind je leuk aan de DJL?

De herinneringen die je maakt met je teamgenoten. Van het reizen naar wedstrijden tot de lange dagen die je maakt tijdens een trainingskamp. Je brengt samen best veel tijd door en de dingen die je samen meemaakt, de leuke maar ook de niet zo leuke momenten, dat schept echt een band en maakt ons echt één team!

-Hoe staat het team ervoor, vooruitkijkend naar de alles of niets kwalificatiewedstrijd op Koningsdag tegen Spanje in Arnhem?

Het staat er erg goed voor bij DJL. We hebben wel een hele jonge ploeg maar je merkt dat de coaching staff echt verstand van zaken heeft. Wat ons echt veel heeft geholpen in onze voorbereiding, zijn de oefenwedstrijden die wij hebben gespeeld. Veel jonge spelers hebben de
fysieke en technische kwaliteiten wel maar misten ervaring en ik denk dat die oefenwedstrijden ons naar een nieuw niveau hebben getild!

-Verwacht je dat de Dutch Junior Lions zich gaan plaatsen voor het EK?

Absoluut, we hebben natuurlijk in onze oefenwedstrijd in en tegen Spanje helaas niet weten te winnen, maar het verschil is deze keer de ervaring die de ploeg nu heeft in het nieuwe systeem. Ook hebben we deze keer het voordeel dat we thuis spelen, je kon merken dat de lange reis naar Spanje echt een rol speelde in het resultaat van de wedstrijd in september.