post

Junior Lion Profile: Starting Defensive Linemen Gino Akkerman

Wat is je naam, bij welke vereniging speel je en wat is je positie bij de Dutch Junior Lions?

Mijn naam is Gino Akkerman en ik speel bij de Flevo Phantoms en ik speel als nose tackle bij de Dutch Junior Lions

Wat is jouw football droom? Wat hoop je te bereiken?

Mijn droom is om ooit in de NFL te spelen en een Super Bowl te winnen. Dat is wel een grote droom natuurlijk maar als eerste doel nu wil ik graag college D1 football spelen in de VS.

Je bent al een jaar in Amerika geweest en je hebt daar ook high school football gespeeld. Wat is er zo bijzonder aan om daar te spelen?

American football in de VS is geweldig, American football en trots van de stad waar je speelt zitten daar gewoon in de cultuur. De hele community komt naar je kijken en je supporten. Je hebt veel kinderen die al naar je opkijken en je vertellen dat ze net zo als jou willen worden, dat is gewoon geweldig om mee te maken.

Wat is het verschil met de Nederlandse competitie? Hoe vergelijken de twee?

In de VS is het 3 keer zo hard werken vergeleken met de Nederlandse competitie, het is elke dag trainen daar, helaas doen we dat hier in Nederland niet. Ik zou persoonlijk heel blij worden als we daar ook naartoe zouden kunnen werken in Nederland.

Wat betekend het voor jou om voor je land te mogen spelen?

Ik vind het zelf heel belangrijk om mijn land te vertegenwoordigen in deze geweldige sport, omdat ik heel Europa en de VS wil bewijzen dat wij niet langer meer genegeerd willen worden, en ze laten zien dat we het talent hebben en goed zijn in wat we doen.

Wat is er leuk aan de DJL?

De DJL is voor mij leuk omdat we meer een echt team zijn. We lachen met elkaar, we kunnen elkaar pushen tot het uiterste en met elkaar vieren als we winnen. Elke keer als we weer samen trainen als team zie je dat we groeien en broeders van elkaar worden we willen met z’n allen winnen.

Hoe staat het team ervoor, vooruitkijkend naar de alles of niets kwalificatie wedstrijd op koningsdag tegen Spanje in Arnhem?

Voor mijn gevoel staan we er nu best goed voor met de laatste 2 wedstrijden gewonnen, natuurlijk valt er altijd wat te verbeteren maar ik geloof dat we deze tegenstander aan kunnen en een geweldige wedstrijd gaan neerzetten.

Verwacht je dat de Dutch Junior Lions zich gaan plaatsen voor het EK?

Ik verwacht wel dat we het EK gaan halen als we maar met z’n allen blijven werken en onze tegenstander niet onderschatten. We moeten blijven trainen en blijven presteren. Ik probeer mezelf nu al mentaal voor te bereiden om die Spanjaarden te verslaan.

Koop je entree bewijs voor morgen HIER!